*L’enviament de les seves dades suposa l’acceptació de la Política de privacitat. El telèfon introduït només será utilitzat per posar-nos en contacte amb vostè i poder facilitar-li la informació sobre els nostres serveis

 • en
 • fr
 • es
 • ca

Els beneficis de consumir Aigua

Totes les begudes són sanes? Quina quantitat és la correcte? Normalment seguim una bona pauta d’hidratació?
La millor hidratació és la que ens aporta l’aigua.

L’aigua és l’únic aliment que NO engreixa i és essencial dins la nostra alimentació.

A la meva consulta habitualment em pregunten: si en lloc d’aigua, bec refrescos, cerveses o sucs…, tindré la mateixa hidratació? La resposta és rotundament NO. Per tant, és imprescindible afegir aigua al nostre dia a dia.

Quina quantitat?

Es recomana beure uns 8 gots al dia. Tot i així, aquesta quantitat pot variar depenent de la persona, si fa més fred o calor, patologies, etc. Tanmateix, el més important de la hidratació no és la quantitat sinó la freqüència. És a dir, si no tenim l’hàbit de beure retindrem líquid. El cos és com una màquina de supervivència i si no li aportem la hidratació suficient la retindrà.Pel contrari, si bevem massa aigua de cop, no li donem temps al cos d’aprofitar-la. Com quan hi ha una rierada, passa molta aigua pel terreny però no cala. Una bona pauta d’hidratació és beure durant el dia. Com pluja fina.

I si faig esport?

Si ets esportista recorda hidratar-te cada 15-20 minuts, tant durant l’entrenament com durant la competició i complementa l’aigua amb sals minerals. Un esportista ben hidratat evita rampes i fatiga.

En resum, beure aigua DURANT el dia és la millor manera de mantenir-te ben hidratat i evitar la retenció de líquids.

Article cedit per la Sra. Marta Encuentra, Nutricionista del Centre Mèdic Creu Groga

Posted by Creu Groga / Posted on 13 abr.
 • Dietètica i Nutrició, nutricio
 • Post Comments 0

  Drop us a line

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  *

  Esta página web utiliza cookies para mejorar la experiencia del usuario y ofrecerle el mejor servicio. Para saber más sobre el uso que hacemos de las cookies, consulte nuestro Aviso Legal y nuestra Política de Cookies. Si continua navegando por esta web, da su consentimiento para el uso de cookies.

  ACEPTAR
  Aviso de cookies