• Centres Creu Groga

LA NOSTRA HISTÒRIA

Passats els més de 33 anys des que vam començar aquesta aventura el 1983, els professionals del centre hem anat madurant a Creu Groga, ens hem casat, hem tingut  fills, i fins i tot  algun nét. Amb els anys han anat  arribant nous companys i hem anat formant la família que som a dia avui, prop de 150 persones. També ens han deixat alguns companys pel camí,  siguin aquestes paraules de record, un sentit homenatge per a ells.

Al principi  vam començar a treballar  en un local de 50 metres, a on  molt il·lusionats, ens vam marcar com a objectiu donar la millor atenció mèdica als nostres veïns de Calella i de l’Alt Maresme. El nostre repte l’any 1983, era apropar la sanitat al pacient i solucionar amb molta rapidesa els seus problemes de salut, donant lloc a una atenció mèdica càlida i propera. Van anar passant els anys i van arribar noves cares, vam començar a treballar amb les primeres mútues, vam anar incorporant els primers especialistes, pediatres, ginecòlegs, traumatòlegs, etc. Vam anar incorporant  proves diagnòstiques a mesura que la tecnologia anava avançant i a poc a poc anàvem creixent gràcies a la confiança que sempre ens van fer els nostres pacients.

L’any 1992 vam fer una ampliació amb la mateixa il·lusió que al principi, però amb més experiència, així ens vam fer conèixer a molta més gent i vam augmentar els nostres despatxos de consulta, donant entrada a un gran nombre de nous professionals, que a poc a poc ens van anar ajudant a avançar. Seguíem amb el nostre compromís de centrar-nos en el rigor professional però sense perdre mai de vista la vessant humana de l’atenció al pacient.

Aquelles instal·lacions de seguida se’ns van tornar a quedar petites, de manera que, el 23 d’abril de  l’any 2007, després de 4 anys d’obres, per fi ens vam poder traslladar al nou edifici, que ha estat sens dubte l’aposta més decidida de l’ història de Creu Groga. Vam abandonar, no sense pena i molts records, aquelles velles instal·lacions al carrer Turisme, des d’on molts de nosaltres vam viure una època irreemplaçable, des del local inicial de 50 metres  havíem passat a ocupar 350 metres, que irremeiablement havien tornat a quedar petits. Ens vam traslladar a un edifici nou de més de 4.000 metres, a peu de la N-II. Avui,  podem dir orgullosos, que podem oferir unes instal·lacions, que cap de nosaltres podia somiar fa 25 anys, i a on podeu trobar a uns professionals amb  una vocació admirable i amb els mitjans de treball tecnològicament més avançats, però seguim conservant aquell esperit que ens va fer lluitar anys enrere per la medicina que crèiem que s’havia d’exercir.

En el futur, seguirem treballant pels nostres pacients amb la mateixa il·lusió que ho fèiem 30 anys enrere, sabent que hem aportat el nostre granet de sorra en l’evolució del sector sanitari tant de la nostra ciutat com de la tota la comarca.

El nostre objectiu és seguir sent el centre mèdic de referència on els nostres pacients ens vénen a trobar sempre que ens necessiten i troben aquell metge amic disposat a escoltar. En aquest nou projecte, ens agradaria comptar amb el vostre suport  i amb la complicitat que sempre ens heu mostrat durant tots aquests anys.

Dr. Lluís Belenguer
Director Mèdic